top of page

שתלים דנטליים

השתל – דמוי בורג, עשוי מסגסוגת טיטניום, ממוקם בתוך הלסת

מבנה – מוברג לשתל

כתר – מוברג או מודבק על המבנה

 

מהם היתרונות לביצוע שתלים דנטליים על פני ביצוע כתרים, גשרים ותותבת ?

אסתטיקה – השתלים הדנטליים והכתרים המונחים עליהם נראים ומורגשים בדיוק כמו שן טבעית. לאחר שהשתל מתאחה עם עצם הלסת הוא עוזר למנוע ספיגתה ואיבודה של עצם דבר מסוג זה מתרחש במקרה של תותבת וגשר.

שמירה על חומר שן בריא – בניגוד לגשר, השתל הדנטלי לא מצריך תמיכה של השיניים הסמוכות. לכן, כאשר נבחר בשתל לא יהיה צורך להשחיז את השיניים הסמכות ולבצע בהן טיפולי שורש יזומים. יש לבצע פעולה זו כאשר בוחרים בגשר.

שיפור ביטחון עצמי – השתלים הדנטליים מאפשרים לנו לחזור לשגרה במהרה, לדבר ולאכול עם נוחות והביטחון כפי שהרגשנו עם השיניים הטבעיות. במידה והשתלים עוזרים לעגן תותבת בלסת התחתונה, לא יהיה צורך בשימוש בדבקים למיניהם והשתלים יעזרו לעצור את ספיגת עצם סביבם.

אמינות – השתלים הדנטליים, בהנחה שמשתמשים בשתלים איכותיים והניתוח מבוצע בתנאים סטריליים, יכולים לאפשר שנים רבות של איכות חיים.

 

מהם הגורמים שעלולים לפגוע בסיכוי הצלחת ההשתלה ?

שנם גורמים רבים שעלולים לסכן את השתל ולפגוע בתוחלת החיים, כגון:

-עישון כבד

-חוסר הקפדה על היגיינה, צחצוח לקוי, אבנית , מחלת חניכיים פעילה ולא מבוקרת

-מחלת האוסטיאופורוזיס

-רמת סוכר לא מאוזנת

-שחיקת שיניים – ישנה הפעלת לחצים ועומסים רבים על השתלים וזו סכנה ליציבותם

שיטת השתלת שיניים מסוג -  all on 4

השתלת שיניים בשיטה זו היא טכניקה חדשה יחסית בתחום טיפולי ההשתלות.

טיפול השתלת שיניים מסוג all on 4 מיועדת למטופלים בעלי לסת שחסרות בה שיניים ולא קיימת אפשרות לבצע השתלת שיניים בגלל המחסור בשיניים.

במהלך טיפול השתלת השיניים מסוג all on 4  מכניסים את השתלים לקדמת הפה מכיוון שיש שם כמות מספקת של עצם.

שיטת הטיפול נקראת כך, מכיוון שבשיטה זו על ארבעה שתלים מורכב גשר אחד המסוגל להכיל עליו עד 12 שיניים בבת אחת.

 

מהו תהליך השיקום לאחר ההשתלה ?

לאחר ביצוע החדרת השתל יש להמתין פרק זמן מסוים על מנת שהעצם בגופנו תתאחה ותתחבר עם פני השתל, פעולה הקרויה- אוסיאואינטגרציה. נהוג להמתין בין 3-4 חודשים כאשר מטפלים בלסת התחתונה ובין 4-6 חודשים כאשר מטפלים בלסת העליונה. הדבר תלוי במספר גורמים, כגון כמות, טיב העצם ועוד.

לאחר תקופת ההמתנה, מתחיל תהליך השיקום. בתקופה זו מתבצעת חשיפה של השתלים, הנחת המבנים ולקיחת מידות לכתר / לגשר / לתותבת. לעיתים, במקרים ספציפיים ניתן לבצע "העמסה מידית" ,במילים אחרות, ישר לאחר החדרת השתל מניחים מבנה זמני וכתר זמני.

bottom of page